Comportamentul unui elev de a VIII-a a scandalizat întreaga școală. Și-a înjurat profesoara, a fumat în timpul orei și s-a urcat pe un dulap. Mama adolescentului a fost chemată zadarnic să-l potolească.

Uluiți de felul în care se poartă colegul lor, mai mulți elevi din clasă au înregistrat câteva scene. În imagini se vede cum adolescentul își aprinde țigara în clasă și se ceartă cu profesoara, care îi este și dirigintă. Femeia a chemat poliția.

Alexandra Luca, purtător de cuvânt IPJ Mureș: „Tânărul a manifestat un comportament necooperant față de polițiști, fiind imobilizat și condus la sediul Poliției municipiului Târgu Mureș, unde a fost invitată și mama acestuia, pentru clarificarea stării de fapt”.

Pentru comportamentul copilului, mama a fost amendată cu 500 de lei. Supărați, amândoi s-au dus la școală să discute cu profesoara. Acolo, băiatul a răbufnit din nou, spun polițiștii.

Alexandra Luca, purtător de cuvânt IPJ Mureș: „Același tanăr ar fi aplicat cu pumnii și picioarele cadrului didactic îndumător”.

Scenele șocante s-au derulat de față cu mai multi profesori și elevi. Paznicul a reușit cu greu să-l imobilizeze pe băiat, apoi administratorii școlii au chemat din nou poliția. De această dată, elevul a fost încătusat.

Angajat al școlii: „Nu e un gest frumos. Dacă se ajunge pănă acolo, să lovești un profesor, nu este respect”.

Reprezentanții scolii au refuzat să comenteze situația.

Inspectoratul școlar a transmis că elevul respectiv mai fusese sancționat de multe ori pentru comportament inadecvat, iar după incidentul de acum, profesoara lovită a fost transportată cu ambulanța la Medicina Legală și apoi la Urgențe, pentru îngrijiri.

Elevul din clasa a VIII-a a fost reţinut, luni seara, de poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară.

„Ca urmare a cercetărilor efectuate de către poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară şi în baza probatoriului administrat, faţă de tânărul de 15 ani a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în vederea executării măsurii. Precizăm faptul că tânărul a fost testat cu privire la posibila prezenţă a substanţelor interzise, rezultatul fiind negativ”, a arătat, luni seara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, cercetările continuă în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.