Momente de reculegere la Ateneul Român, unde a fost depus sicriul istoricului și criticului literar Nicolae Manolescu, membru titular al Academiei Române şi preşedinte al Uniunii Scriitorilor.
Personalitate culturală care a marcat generații de studenți și oameni de litere, Nicolae Manolescu a murit sâmbătă, la vârsta de 84 de ani.
Priveghiul a început la ora 11:00, timp în care, pe rând, sute de oameni au trecut pe lângă sicriul în care este depus Nicolae Manolescu. Președintele Uniunii Scriitorilor din România s-a stins din viață la Spitalul Elias, sâmbătă, în urma unor complicații severe cardiace și pulmonare, care au survenit pe fondul unor suferințe cronice preexistente, au transmis reprezentanții Spitalului Elias.
De-a lungul carierei, Nicolae Manolescu a publicat peste 30 de cărți de critică, istorie literară și eseuri, și în 2008 a lansat lucrarea de referință „Istoria critică a literaturii române-Cinci secole de literatură”, la care a lucrat mai bine de 25 de ani. A fost și senator între anul 1992 și 1996. A candidat la alegerile prezidențiale în anul 1996, însă în 2000 s-a retras din viața politică. Manolescu a fost și ambasador UNESCO și a primit „Ordinul Național Steaua României”. Lumea culturală a mai pierdut un nume cu greutate.