Steven Mnuchin își dorește achiziția TikTok.

Casa Albă propune interzicerea sau vânzarea rețelei sociale.

Tehnologia TikTok este „sosul special” urmărit de investitori.

Steven Mnuchin, fost secretar al Trezoreriei, planifică să cumpere TikTok. A adunat investitori pentru ofertă, după un nou proiect de lege care va obliga rețeaua să-și schimbe patronatul.

Mnuchin crede că TikTok, deși probabil nerentabil, valorează mult. Într-un interviu pentru CNBC, a menționat că va oferi investitorilor americani existenți opțiunea de a-și menține participațiile. A subliniat că niciun participant nu va controla mai mult de 10% din companie.

Guvernul chinez consideră TikTok o tehnologie sensibilă și s-a opus vânzării forțate care ar implica transferul tehnologiei către proprietari străini. Mnuchin însă caută o soluție pentru a permite vânzarea TikTok fără transfer de tehnologie. Dan Ives de la Wedbush Securities consideră că ByteDance și China nu vor vinde niciodată TikTok cu codul sursă, elementul central al aplicației.

Propunerea de lege care ar putea duce la interzicerea sau vânzarea TikTok către o entitate SUA este acum în Senat, având un drum dificil spre aprobare. Președintele Biden a indicat că ar semna proiectul dacă va fi aprobat. În ciuda provocărilor legale anticipate, interesul pentru achiziția TikTok este mare, cu companii tehnologice majore precum Microsoft sau Oracle văzute ca potențiali cumpărători mai probabil decât investitori financiari ca Mnuchin.

Citește și