Ancheta în cazul medicului estetician acuzat de malpraxis, se complică. Cel puțin zece paciente susțin că au fost mutilate de acest doctor și cer în total despăgubiri de aproape 2 milioane de euro.

Marți, polițiștii constănțeni au făcut percheziții și în clinica din București unde opera chirurgul. Medicul va fi audiat de procurorii Parchetul Tribunalului din Constanța.

Toate clinicile din capitală unde medicul estetician oferea consultații sau opera au fost percheziționate marți dimineață.

Zece femei operate de doctorul Hussein Shamieh au depus plângere și îl acuză de malpraxis. Pacientele spun că pur si simplu au fost mutilate în urma operațiilor estetice făcute de el.

Unele dintre ele încă se luptă cu sechelele și complicațiile care au apărut în urma intervențiilor chirurgicale. Luni seară, o tânără de 32 de ani a fost operată de urgență de medicii din Capitală după o infecție care îi punea viața în pericol.

Tarabih Mocanu, avocata unei victime: „Ca urmare a operației a rezultat o necroză, care a încercat să fie tratată în mai multe moduri de diferiți medici. Ulterior s-a intervenit, chiar aseară cu o operație pentru că infecția s-a extins în corp”.

Cornelia Zapan a făcut în 2022 abdominoplastie, liposucție și o ridicare a sânilor, cu implant mamar. Spune că problemele au apărut imediat după operație.

Cornelia Zapan, pacientă: „Am dat de infecție de microb pioceanic. La care medicul acesta nu m-a tratat, am fost în pericol de moarte, un medic care te tratează superficial, după care poți să mori”.

Înainte de fiecare operație, pacientele primeau câte un contract din partea medicului prin care se angajau ca vreme de trei ani să nu îl denigreze, să nu vorbească nimic despre el, nici despre intervențiile chirugicale și să nu posteze nimic pe rețelele sociale. În caz contrar pacientele ar fi plăteau daune morale de 250 de mii de euro.

Tarabih Mocanu, avocata unei victime: „Cu siguranță sunt mult mai multe victime, însă trebuie să își găsească curajul și să caute dreptatea pentru că orice greșeală nu trece, ar trebuie plătită”.

Potrivit unor surse din anchetă, în timpul perchezițiilor ar fi fost găsite în laptopul bărbatului imagini în care acesta ar fi întreținut relații sexuale cu soția lui în prezența copilului de 8 ani.

Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța: „Se efectuează verificări și cu privire la săvârșirea infracțiunilor de corupere sexuală și rele tratamente aplicate minorului”.

Medicul este audiat acum de polițiștii de la investigații criminale Constanța.