„Am plasat unităţile noastre în stare de alertă maximă pentru a ne pregăti pentru o situaţie de luptă”, a declarat Lukaşenko în cadrul unei conferinţe de presă de marţi. „Ca urmare, nu au putut intra în Belarus prin niciun mijloc. Recunoscând acest lucru, au schimbat drumul şi s-au îndreptat spre graniţa ruso-ucraineană”.
Atacul terorist din 22 martie asupra Crocus City Hall, o sală de concerte de la periferia capitalei ruse, s-a soldat cu 139 de morţi. Până în prezent, forţele de ordine ruse au arestat opt suspecţi. Gruparea jihadistă ISIS a revendicat responsabilitatea.
ULTIMELE ȘTIRI
Elon Musk sprijină Republicanii la alegerile din 2024: „America are nevoie de valul roșu, altfel va fi distrusă”
Execuţia bugetului general consolidat în primele două luni s-a încheiat cu un deficit de 1,67% din PIB
Preşedintele unui fond uriaş de pensii despre pensionarea la 65 de ani: „Este un pic nebunesc … a devenit arhaică”
Conducerea PNL l-a demis pe liderul liberalilor din Timiş. Alin Nica s-a opus candidaturii comune cu PSD
Vezi mai multe articole din categoria externe
Şase dintre suspecţi sunt cetăţeni tadjici, în timp ce doi au cetăţenie rusă. Până în prezent, nu au fost prezentate dovezi care să îi lege de Belarus sau Ucraina, deşi şeful Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), Alexander Bortnikov, a afirmat astăzi că deţine date preliminare primite de la deţinuţi, care ar fi confirmat că bărbaţii ar avea legătură cu Ucraina.
Într-un discurs naţional după atac, Putin a afirmat că atacatorii încercau să fugă în Ucraina. Ulterior, oficialii ruşi au repetat afirmaţia că Ucraina ar fi fost implicată, lăsând de asemenea să se înţeleagă că Marea Britanie şi SUA ar fi putut fi complice.
Cu toate acestea, versiunea lui Lukaşenko contrazice puternic povestea Moscovei. Liderul bielorus a promis că îl va contacta pe Putin pentru a discuta despre anchetă.
„Coordonatorii lor… avem suspiciunile noastre cu privire la unii dintre ei şi intenţionez să îl sun pe Putin pentru a-i transmite suspiciunile mele”, a declarat el.