Jurământul Președintelui Emmanuel Macron de a menține deschisă posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina a stârnit dezbateri la nivel național și internațional.

Macron nu a adoptat întotdeauna o poziție de om puternic față de președintele rus Vladimir Putin.

Lipsa sprijinului american este unul dintre principalele motive pentru care Macron emite o notă nouă.

Jurământul Președintelui francez Emmanuel Macron de a menține deschisă posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina a stârnit dezbateri la nivel național și internațional.

În timp ce Președintele Emmanuel Macron se confruntă cu reacții de respingere a comentariilor sale privind trimiterea de trupe terestre în Ucraina, experții susțin că schimbarea sa de postură rezultă din factori atât personali, cât și strategici.

Macron nu a adoptat întotdeauna o poziție de om puternic față de președintele rus Vladimir Putin. Avansul Rusiei în Ucraina, pachetul de ajutor militar de 60 de miliarde de dolari blocat în Congresul SUA și oportunitatea ca Franța să își afirme poziția de lider al UE joacă un rol.

Acum, Rusia face câștiguri teritoriale în Ucraina, ceea ce îl determină pe Macron să schimbe strategia, a declarat Hall Gardner, profesor la Paris, specializat în originile diplomatice ale războiului Situația este și mai precară din cauza dezbaterii din SUA privind trimiterea unui pachet de ajutor pentru Ucraina, într-o perioadă în care armata duce o lipsă critică de muniții. Gardner spune că lipsa sprijinului american este unul dintre principalele motive pentru care Macron emite o notă nouă.

Citește și