Un avion de marfă militar rusesc s-a prăbușit la scurt timp după decolare, cu 15 persoane la bord, după un incendiu la motor.

Grupurile paramilitare care se numesc „forțe de eliberare a Rusiei” spun că dețin controlul total asupra satului rusesc Tyotkino, la granița cu Ucraina, în regiunea de vest Kursk.

Ministerul danez al Apărării anunță că va oferi Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de aproximativ 336,6 milioane de dolari.

SUA vor trimite arme de 300 de milioane de dolari în Ucraina, chiar dacă sunt necesare 10 miliarde de dolari pentru a restabili stocurile de arme pe care le-au trimis la Kiev pentru a le ajuta în lupta împotriva invaziei rusești de ani de zile.

Pentagonul a găsit câteva economii de costuri în contractele sale pentru a găsi fondurile pentru pachetul de arme, în timp ce Congresul nu a reușit până acum să acorde ajutoare suplimentare.

Înalți oficiali ai apărării au făcut dezvăluirea marți. Este primul pachet de arme anunțat de la sfârșitul anului trecut, când Pentagonul a declarat că nu mai avea finanțare pentru a trimite mai multe arme în Ucraina.

Recent, oficialii au dezvăluit descoperirea de cont de 10 miliarde de dolari. Fondurile folosite pentru a completa stocurile au însemnat că Pentagonul a putut să trimită muniții existente și sisteme de apărare aeriană, pe lângă alte arme din stocurile de rezervă, folosind o autoritate prezidențială de retragere pentru a trimite arme în Ucraina și, ulterior, pentru a comanda noi arme pentru a reumple. magazine.

Un oficial al apărării a declarat că noul pachet a fost o „împușcătură unică” până când Congresul va adopta un nou ajutor Ucrainei, așa cum se propune într-un proiect de lege de ajutor suplimentar de 60 de miliarde de dolari, sau până când vor fi identificate noi reduceri de costuri.

Citește și