Poliția din Israel trage cu tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii din Tel Aviv.

Planul premierului Benjamin Netanyahu de a lansa o ofensivă terestră la Rafah sporește tensiunile cu administrația Biden.

O navă de ajutor a sosit în largul coastelor din Gaza, remorcând o barjă cu 200 de tone de făină, orez și proteine.

Planul premierului israelian Benjamin Netanyahu de a lansa o ofensivă terestră la Rafah sporește tensiunile cu administrația Biden, care a avertizat în repetate rânduri împotriva unei incursiuni militare în orașul în care se adăpostesc peste un milion de palestinieni. Biden a sprijinit un discurs aspru critic al liderului majorității din Senat, Chuck Schumer, care a declarat că Netanyahu „și-a pierdut calea”, conform NBC News.

Hamas a prezentat o nouă propunere mediatorilor, potrivit Reuters, care și-a atenuat cererea de încetare permanentă a focului, care ar putea fi negociată după o primă eliberare a ostaticilor israelieni în schimbul prizonierilor palestinieni. Israelul a calificat propunerea drept „nerealistă”, dar a trimis o delegație la Doha pentru continuarea discuțiilor.

O navă privată de ajutor a sosit în largul coastelor din Gaza, remorcând o barjă cu 200 de tone de făină, orez și proteine. Deși orice fel de hrană este binevenită, organizațiile umanitare spun că o rută maritimă este în cele din urmă o „distragere a atenției”, deoarece nu poate aduce volumul de ajutor pe care îl pot aduce camioanele. ONU spune că în camioanele de ajutor care așteaptă la punctele de control din afara Gaza se află suficiente alimente pentru a hrăni întreaga populație.

Citește și