Președintele Joe Biden anunță planurile SUA de a înființa un port de-a lungul coastei Fâșiei Gaza pentru ajutor umanitar în timpul discursului său de joi seară despre starea Uniunii.

Israelul a pregătit, de asemenea, o nouă trecere terestră în nordul Fâșiei Gaza, care va permite accesul ajutoarelor în zonă, potrivit unui înalt oficial al administrației americane.

Cel puțin 20 de persoane au murit din cauza malnutriției și deshidratării de la începutul războiului, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat joi planurile armatei americane de a înființa un port temporar de-a lungul coastei Gaza pentru a aduce ajutorul umanitar suplimentar de care este nevoie disperată în această fâșie devastată de război.Vorbind în timpul discursului său despre starea Uniunii, Biden a declarat că structura de pe coasta mediteraneană va primi „nave mari care vor transporta alimente, apă, medicamente și adăposturi temporare”.

Oficialii din domeniul sănătății spun că Gaza are mare nevoie de sânge și de echipamente de donare din partea comunității internaționale.

Ministerul palestinian al Sănătății din Gaza a publicat joi o declarație în care afirmă că este nevoie de „unități de sânge și de componentele acestora din toate grupele de sânge, având în vedere nevoia urgentă de a salva viețile bolnavilor și răniților”.

Există o cerere acută de materiale de bază pentru donarea de sânge, inclusiv pungi de sânge goale și teste de grupă sanguină, se arată în declarație.

„Facem apel la toate părțile relevante să răspundă de urgență apelului nostru și să trimită cantități mari de unități de sânge care să salveze vieți pentru răniții și bolnavii din Fâșia Gaza”, a adăugat declarația.

Citește și