Publicistul Ion Cristoiu afirmă că acuzaţiile aduse premierului Marcel Ciolacu că a manipulat bursa prin declaraţiile că România nu va câştiga procesul în dosarul Roşia Montană şi că va fi obligată să plătească peste 6 miliarde de dolari despăgubiri companiei Gabriel Resources nu are ecou în rândul electoratului român care îl vede pe liderul PSD ca pe un salvator.

“1. Nimeni nu crede că Marcel Ciolacu a făcut dinadins. 2. Ideea că involuntar a manipulat bursa este valabilă în Olanda. Dvs credeţi că trei sferturi din români nu confundă Bursa cu bursa lui fiu-său? Dacă cei de la REPER şi USR erau deştepţi găseau în România cinci inşi care s-au îmbogăţit la bursă. S-au îmbogăţit. Cine? Au manipulat! Cum au manipulat? Au manipulat şi ca urmare X, Y, Z, unul dintre ei, chiar neam cu Ciolacu, s-a îmbogăţit. L-ai fi terminat”, a afirmat publicistul luni seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

ULTIMELE ȘTIRI

Adrian Sârbu: Democrația a deraiat. Găștile de partid promovează impostura și prăduiesc banii de la buget. Principiile de guvernanță sunt sfidate. Și interesul tău, ca votant și plătitor de taxe

Ion Cristoiu, despre scandalul verdictului Roşia Montană: O campanie dusă de maşinăria PSD împotriva unor duşmani tradiţionali ai partidului

CIO analizează dreptul Rusiei şi Belarusului de a participa la ceremonia de deschidere Paris 2024

Airbnb va interzice camerele de supraveghere în interiorul imobilelor de închiriat

Vezi mai multe articole din categoria politic

Ion Cristoiu mai spune că afirmaţiile lui Marcel Ciolacu conform cărora el a câştigat procesul de la Washington prin echipa de avocaţi, după ce anterior exagerase că vom pierde, arată că a fost vorba de o campanie bine gândită şi pusă la cale de PSD.

“Ce rezultă din ultimele declaraţii ale lui Ciolacu şi al presei care îl sprijină? Că el a câştigat procesul prin aceşti avocaţi. O minciună (…) a fost o chestie genial făcută. Să vă spun de ce. El ştia că vom câştiga şi în primul rând a creat atmosfera că vom pierde. Nenorocire, pierdem 6 miliarde. Pierdem din cauza lui Cioloş şi a USR. O lună a fost o campanie dusă de maşinăria PSD împotriva unor duşmani tradiţionali ai partidului (…) deci i-a ajutat. În momentul în care tu ai exagerat, a apărut acum că ne-ai salvat. Nu-i aşa că fără el noi dădeam 6 miliarde? (…) Marcel Ciolacu se adresează celui care e la berărie acum”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că acuzaţiile Opoziţiei la adresa lui Marcel Ciolacu sunt atât de exagerate şi abstracte încât s-au dovedit ineficiente, iar premierul a fost cel care a câştigat în faţa electoratului.

“E o regulă fundamentală ca plângerile penale să fie credibile. Gazetăreşte, nu poţi să acuzi pe cineva că şi-a omorât nevasta dacă el i-a dat numai o palmă. Acuzaţiile pe care le aduc liderii opoziţiei sunt atât de exagerate, nici ei nu cred că a manipulat, atât de abstracte… de unde să ştie nea Gheorghe din Găgeşti Deal, care nu s-a trezit sau mai bea încă, ce e aia manipulare? (…) Din acest punct de vedere a fost ineficient şi Ciolacu a câştigat. Aţi observat că a fost o întreagă campanie în presa lui Ciolacu că succesul e al avocaţilor şi nu că România are dreptate?”, a mai spus publicistul.