Vor fi deschise noi centre de numărare.

Potrivit ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în ianuarie 2024, au fost colectate două milioane de ambalaje.

Odată cu creșterea volumului de ambalaje, vor fi deschise noi centre de numărare, inclusiv în județele Prahova, Dolj, Bacău și Brașov.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Mircea Fechet a anunţat că în martie sunt colectate două milioane de ambalaje în fiecare zi. El a precizat că vor fi deschise noi centre de numărare. Potrivit ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în ianuarie 2024, au fost colectate două milioane de ambalaje.

„Dacă în luna decembrie a colectat sistemul 30.000 de ambalaje, în luna ianuarie a colectat două milioane de astfel de ambalaje, iar acum în luna martie putem spune că suntem în situaţia în care colectăm două milioane în fiecare zi, nu doar în fiecare lună”, a declarat Mircea Fechet.

Odată cu creșterea volumului de ambalaje, vor fi deschise noi centre de numărare, inclusiv în județele Prahova, Dolj, Bacău și Brașov. Într-o săptămână sau două se va inaugura un nou centru și acolo. Capacitățile de numărare sunt suficiente. Rețeaua de colectare automată elimină necesitatea de a transporta ambalajele către aceste centre.

„Nu ajunge niciun ambalaj din Teleorman la Cluj, probabil că informaţiile pe care acele entităţi le au nu sunt la zi. Pot să vă spun că ambalajele din Teleorman nu ajung în niciun caz nici la Cluj, la Bonţida, nici la Timişoara, în judeţul Timiş, unde am inaugurat nu demult un nou centru de numărare, ele rămân în sudul României. Şi pe măsură ce volumele vor fi suficiente, volumele de ambalaje, vor fi deschise noi centre de numărare, fie că discutăm despre judeţul Prahova, fie că discutăm despre Dolj, fie că discutăm despre Bacău, fie că discutăm despre Braşov şi cred că într-o săptămână, două, se deschide şi acolo un centru. Există capacităţi suficiente de numărare. La fel cum aş mai preciza faptul că din reţeaua de colectare automată nici măcar nu trebuie să meargă într-un astfel de centru de numărare”, a explicat ministrul Mediului.

Citește și