În Cluj prețurile pentru un mp ajung la 2.666 euro, iar la Brașov dai de 1.815 euro/mp util.

La nivel european, orașe precum Bruxelles sau Sofia sunt cele mai accesibile în ceea ce privește piața imobiliară.

Bucureștiul se situează pe locul 3 la nivel național.

Londra, Paris sau Munchen. Acestea sunt cele mai scumpe orașe din Europa atunci când vorbim despre piața imobiliară. Cât plătești acolo pentru un sigur metru pătrat? 10 mii de euro. Cine intră în Top 3 în România? Cluj-Napoca rămâne orașul cu cele mai scumpe locuințe din țară și este urmat îndeaproape de Brașov. Bucureștiul se situează pe locul 3 la nivel național. Practic în capitală plătești de aproape 10 ori mai puțin decât în Londra – 1.663 €/mp util.

La nivel european, orașe precum Bruxelles sau Sofia sunt cele mai accesibile în ceea ce privește piața imobiliară.

„În momentul de față există mai mulți factori. Unul este creșterea cotei de TVA de la 5% la 19%. Un alt factor îl reprezintă zona, schimbările care au avut loc în rândul băncilor. În ultimul an au scăzut dobânzile. Locația dictează prețul”, a declarat Călin Ciortea, agent imobiliar, pentru Aleph News.

„Din punct de vedere al unui apartament de la un dezvoltator, este mult mai profitabil pentru că valoarea sa crește în timp. În ceea ce privește zona rezidențială de case, cea mai bună variantă este o casă de la un dezvoltator care are experiență”, a adăugat acesta.

Citește și