Un individ a postat în prima zi a alegerilor prezidențiale din Rusia un videoclip în care profanează mormântul părinților lui Putin, părând că urinează pe el, scrie Sky News.

Gestul filmat a devenit viral pe internet. Cu toate acestea, autenticitatea înregistrării video rămâne neconfirmată. De asemenea, nu se cunoaște nici data în care au fost filmate imaginile.

În filmulețul care a fost postat vineri pe Telegram, se vede o persoană necunoscută aparent urineazăpe mormântul părinților lui Vladimir Putin la cimitirul Serafimovsky din Sankt Petersburg.

Incidentul are loc în contextul alegerilor preziențiale care se desfășoară în Rusia, unde Putin are cele mai multe șanse să ăși asigure alți șase ani la conducerea țării.

Vineri au avut loc mai multe acţiuni în vederea perturbării alegerilor prezidenţiale din Rusia, în prima zi a scrutinului. O bombă a explodat, fără să facă victime în faţa unei secţii de votare la Skadovsk.

La Moscova, o femeie a incendiat o cabină de vot, într-o secţie de votare, potrivit agenţiei ruse de stat de presă RIA Novosti. Tot la Moscova, o femeie a fost arestată pentru că ar fi turnat vopsea într-o urna de vot, potrivit rapoartelor.