IKEA va deschide al treilea său magazin din România la Iași, iar lucrările vor fi gata în aprilie 2025. Suedezii ajung astfel și în Moldova, după ce au acoperit până acum piețele din zona București și Timișoara.

IKEA va deschide în 2025 al treilea său magazin din România la Iași, după cele pe care le operează în București și Timișoara.

Magazinul suedezilor va funcționa într-un fost complex comercial care va fi extins pentru a deveni un centru comercial super-regional care care va deservi estul României și Republica Moldova vecină, o zonă de influență estimată la aproximativ 952.000 de locuitori, scrie Ziarul de Iași.

”Centrul va include cel mai mare hipermarket din regiune, peste 200 de magazine, mai mult de 30 de restaurante, o facilitate de divertisment și agrement de amploare și un hub dedicat mobilierului pentru casă. Lucrările de construcție au început. În plus, aproximativ 5,25 hectare din teren sunt contractate de IKEA pentru a construi și opera primul său magazin în regiunea Moldovei”, se arată într-un raport al unei companii din proiect.

IKEA a deschis anul trecut primul său magazin din provincie la Timișoara, după amânări cauzate de lipsa forței de muncă.

Presa locală scria atunci că suedezii nu găseau angajați pentru că ofereau salarii prea mici, de numai 1.800- 2.000 lei pe lună. Compania a reacționat precizând că salariul minim pe care îl oferă este de 3.000 de lei, în care intră însă și bonurile de masă și transportul.

Situația din Timișoara ar putea să se repete și la Iași, mai ales că vorbim despre Moldova, una dintre cele mai sărace zone din România și cu cele mai mici salarii.