„Mult din ceea ce oferim Ucrainei provine fie categoria de arme pe care nu le folosim, fie din categoria de arme pe care oricum am vrea să le scoatem din serviciu. Pachetele acestea de ajutoare ajută, de fapt, industria americană, pentru că prin ea umplem, apoi, stocurile cu tot ceea ce am oferit Ucrainei, precum vehiculele vechi Bradley, obuzierele… Dacă ne uităm la costuri şi la faptul că nu a trebuit să folosim nici măcar un militar sau pilot, trebuie să ne gândim că ajutăm la nimicirea celui mai mare inamic al nostru şi al aliaţilor noştri. Când compari costurile unei descurajări eşuate cu descurajare eficientă este cea mai bună „afacere” pentru plătitorii de taxe din America”, a spus generalul (r) Ben Hodges.
ULTIMELE ȘTIRI
Guvernul din Peru a dezvăluit secretul longevității. Cel mai bătrân locuitor a împlinit recent 124 de ani
Portavionul Charles de Gaulle va intra pentru prima dată sub control operaţional al NATO
,,Ultima scrisoare a lui Navalnîi către lume”: Detalii din viaţa lui Alexei Navalnîi vor fi publicate într-o biografie în acest an
Parlamentul European vrea să includă avortul în Carta drepturilor fundamentale a UE / Iniţiativa necesită votul unanim al ţărilor membre
Vezi mai multe articole din categoria externe
Cât despre posibilitatea ca Rusia să atace un stat NATO, în viitor, Ben Hodges crede că „ce lipseşte, mai mult ca orice, este o declaraţie clară că obiectivul nostru strategic este învingerea Rusiei. De fapt, nu avem un astfel de obiectiv strategic, altul decât că ajutăm Ucraina pentru oricât timp va fi nevoie. Trebuie să ne redescoperim coloana strategică. (…) Cred că faptul că Rusia a decis să invadeze tot teritoriul Ucrainei, în februarie 2022, la 8 ani de la invadarea iniţială a ţării, este un exemplu perfect de descurajare eşuată. Kremlinul era sigur că nu vom face nimic, pentru că nu am făcut nimic nici când a invadat Georgia, în 2008, nu am făcut nimic când a trecut peste „Linia lui Obama”, în Siria, şi nu am făcut nimic când a invadat Ucraina, în 2014. Noi încă eram prinşi în alegerile prezidenţiale şi ce a urmat după, incidentul de pe 6 ianuarie de la Capitoliu, consecinţele catastrofale ale retragerii din Afganistan, Germania construia gazoductul Nord Stream 2, preşedintele Franţei declara că NATO este în moarte cerebrală, deci Kremlinul clar a crezut că nu vom face nimic. Acesta este pericolul. Dacă văd, din nou, că SUA nu vor face nimic pentru securitatea europeană, că NATO nu e pregătit, că nu are parte de coeziune, atunci riscul este foarte mare”.
„Rusia este în război cu noi”, a transmis generalul (r) Ben Hodges, subliniind că administraţiile americane din trecut şi cea de acum nu înţeleg pe deplin pericolul reprezentat de Rusia.
„Ce semnal teribil trimitem Chinei, Coreei de Nord şi Iranului când ezităm doar pentru că Rusia ameninţă cu folosirea armelor nucleare. Rusia nu va folosi armele nucleare, nu au de ce, pentru că ştiu că armele nucleare sunt mai eficiente când nu sunt folosite, pentru că ne fac pe noi să ezităm. Întreaga abordare a Casei Albe este acum să facă orice pentru a evita intensificarea lucrurilor, dar fix asta va duce la intensificare, pentru că tot mai mulţi oameni vor muri”, a spus Hodges.
Generalul crede că SUA şi aliaţii ar trebui să transmită clar Rusiei că scopul lor este învingerea Moscovei şi că orice folosire a armelor nucleare va avea consecinţe catastrofale pentru toate părţile.