Emma Răducanu, tenismena britanică, a fost învinsă în două seturi de Aryna Sabalenka, locul doi mondial, în turul al treilea la Indian Wells.

Răducanu, în vârstă de 21 de ani și clasată pe locul 250 în lume, a fost un wildcard la turneu, revenind pe teren după o pauză datorată unei accidentări în 2023.

Deși învinsă, britanica a demonstrat reziliență și progres în jocul ei, reușind să pună presiune pe Sabalenka, o jucătoare cu un palmares impresionant, și să lupte până la final, chiar dacă a ratat câteva șanse de break.

Tenismena de origine britanică, Emma Răducanu a fost învinsă în două seturi de belarusa Aryna Sabalenka, numărul doi mondial, în turul al treilea la Indian Wells, scrie BBC.

Răducanu, care anul trecut a ajuns în turul al patrulea în California, a pierdut cu 6-3 7-5 în fața Sabalenkăi, de două ori câștigătoare a unui turneu major, în timp ce își continuă revenirea.

Jucătoarea în vârstă de 21 de ani, aflată pe locul 250 în lume, a fost un wildcard la acest turneu, după un 2023 întrerupt din cauza unei accidentări.

„A fost un succes bun, aș spune eu”, a declarat Răducanu despre săptămâna sa.

„Cred că m-am descurcat mult mai bine pe terenul de joc. Am fost mult mai pozitivă și mai dornică să joc, iar asta s-a văzut, cred, în tenisul pe care l-am jucat”.

Victoria din turul doi a lui Răducanu în fața Dayanei Yastremska, care s-a retras pe motiv de boală, a marcat prima victorie consecutivă a jucătoarei engleze de la trei victorii la Indian Wells, în urmă cu 12 luni.

Campioana șocantă de la US Open 2021 a revenit în circuit în ianuarie, după o absență de opt luni, timp în care a suferit operații la ambele încheieturi și a fost operată la gleznă.

Ea a declarat că nu este „prea îngrijorată” de rezultatele recente – după ce a câștigat doar trei meciuri în cele patru turnee pe care le-a disputat înainte de Indian Wells – deoarece prioritatea din acest an este să își dezvolte jocul.

Testându-se împotriva Sabalenkăi, care și-a apărat cu succes titlul de la Australian Open în ianuarie, Răducanu va fi mulțumită de progresele pe care le-a arătat.

O singură rupere de serviciu în game-ul al șaselea a fost suficientă pentru ca Sabalenka să câștige primul set, dar numai după ce Răducanu a respins două mingi de set pe serviciu, înainte de a-și pune adversara sub presiune cu trei mingi de break în timp ce servea pentru set.

Sabalenka a făcut un pas mai aproape de victorie, reușind primul break la cinci game-uri în setul doi.

Cu toate acestea, Răducanu a produs o reacție imediată pentru a rămâne în cursă și a continuat să o pună în dificultate pe a doua favorită, creându-și o minge de break după ce și-a păstrat serviciul pentru a conduce cu 4-3.

Sabelenka a dat ceea ce s-a dovedit a fi lovitura decisivă când a făcut break pentru a conduce cu 6-5, servind în cele din urmă pentru a încheia meciul cu a patra minge de meci, după ce Răducanu a ratat din nou trei mingi de break, în timp ce a luptat din greu până la final.

Citește și