Donald Trump a apărut la un tribunal federal din Florida pentru o audiere privind respingerea unui caz penal care îl acuză că a împărţit documente clasificate la Mar-a-Lago după preşedinţie, scrie Associated Press.

Disputa se învârte în jurul interpretării lui Trump a Legii Documentelor Prezidenţiale, pe care susţine că i-a permis să desemneze documentele drept personale. Procurorii susţin că documentele sunt înregistrări prezidenţiale, nu personale, şi, prin urmare, Trump nu poate obstrucţiona o anchetă federală cu impunitate.

ULTIMELE ȘTIRI

China și Rusia ar ataca SUA cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Ce spun serviciile secrete americane

Donald Trump la tribunal pentru cazul documentelor clasificate

Gorghiu: Cherecheş nu va beneficia de nicio condiţie specială

Fostul secretar al Trezoreriei din SUA mobilizează investitori pentru achiziţia TikTok

Vezi mai multe articole din categoria externe

Rezultatul audierii va determina dacă cazul va fi trimis în judecată sau va fi respins, cu avocaţii lui Trump susţinând că statutele care formează acuzaţiile sunt neconstituţional de vagi pentru un fost preşedinte. Avocaţii apărării au invocat Legea Documentelor Prezidenţiale începând cu percheziţia FBI-ului la Mar-a-Lago în august 2022, afirmând că Trump a desemnat documentele confiscate drept proprietate personală.

În ciuda acţiunilor legale anterioare, inclusiv a intentării unui proces Departamentului de Justiţie pentru recuperarea documentelor sale, audierea reprezintă un moment crucial în bătălia juridică privind documentele clasificate ale lui Trump.

Judecătorul federal de district Aileen Cannon, nominalizată de Trump, a condus audierea, indicând complexităţi potenţiale în rezolvarea cazului.

Donald Trump se confruntă cu patru acuzaţii penale şi un proces civil.