Doi minori, de 17 şi, respectiv, 14 ani, au căzut cu un autoturism în lacul Tău Brazi, de pe raza comunei Roşia Montană, județul Alba. Aceştia au reușit să iasă înainte ca maşina să se scufunde, incidentul nefiind semnalat poliţiei.

„La data de 17 martie 2024, în jurul orei 12.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud au fost sesizaţi cu privire la faptul că un autoturism ar fi căzut în lacul Tău Brazi, de pe raza comunei Roşia Montană. În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că, în seara zilei de 16 martie, un minor, în vârstă de 17 ani, din Abrud, ar fi condus autoturismul familiei pe un drum de pământ, iar ulterior pe drumul public, până pe digul lacului unde ar fi pierdut controlul asupra acestuia”, a anunţat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit IPJ Alba, minorul aflat la volan şi un alt băiat, în vârstă de 14 ani, pasager în autoturism, ar fi ieşit din maşină înainte ca aceasta să se scufunde în lac şi fără să sufere leziuni. Cei doi s-ar fi deplasat la domiciliile lor, iar incidentul nu a fost semnalat la poliţie.

Autoturismul a fost extras din lac cu sprijinul reprezentanţilor Primăriei Roşia Montană.

Poliţiştii au constatat că acesta nu este înmatriculat în circulaţie, iar plăcuţele de înmatriculare care erau aplicate aparţin unui alt autoturism.

„Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autoturism neînmatriculat şi conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, precizează IPJ Alba.