Cercetătorii de la Texas A&M University-San Antonio au explorat modul în care fondul de ten influențează condițiile pielii în timpul efortului fizic.

Fondul de ten a fost aplicat pe o parte a feței fiecărui participant, lăsând cealaltă jumătate neatinsă.

Porii din zonele fără machiaj s-au extins în special după exercițiu, un răspuns natural pentru a ajuta la răcirea corpului.

În societatea actuală de fitness, este obișnuit să vezi oameni mergând la sala de sport sau transpirați în aer liber cu machiajul pe ten. În timp ce amestecul de produse cosmetice și transpirație ar putea părea un duo inofensiv, un nou studiu dezvăluie modul în care purtarea produselor în timpul antrenamentelor ar putea afecta în mod semnificativ sănătatea pielii, scrie Study Finds.

Cercetătorii de la Texas A&M University-San Antonio au explorat modul în care fondul de ten influențează condițiile pielii în timpul efortului fizic. Studiul lor a observat 43 de studenți sănătoși, un amestec de ambele sexe, în timp ce participau la un exercițiu de 20 de minute pe banda de alergare. Pentru a oferi o analiză cuprinzătoare, fondul de ten a fost aplicat pe o parte a feței fiecărui participant, lăsând cealaltă jumătate neatinsă.

Echipa a făcut 4 constatări cheie în timpul experimentelor lor:

Citește și