Un bărbat de 30 de ani din judeţul Argeş a fost reţinut de anchetatorii ialomiţeni într-un dosar de înşelăciune cu floarea-soarelui, prejudiciul fiind de 120.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, au efectuat trei percheziţii domiciliare în judeţele Argeş şi Olt la proprietăţile deţinute de un bărbat de 30 de ani bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

„În fapt, în cursul lunii septembrie 2023, un bărbat, de 30 de ani, din judeţul Argeş ar fi indus în eroare două persoane şi ar fi încheiat contracte de vânzare-cumpărare în numele unei unităţi economice care nu mai desfăşurase activităţi comerciale din anul 2019, determinându-i pe aceştia să îi vândă 25.730 de kilograme, respectiv 21.900 de kilograme de floarea soarelui. Prejudiciul cauzat celor două persoane fizice este de 120.000 de lei”, arată sursa citată.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate documente financiar-contabile, înscrisuri şi telefoane mobile.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta fiind condus şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

Cercetările sunt continuate, în vederea probării şi documentării întregii activităţi infracţionale.

La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş şi poliţişti din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Scorniceşti, judeţul Olt.