Cele mai periculoase drumuri pentru șoferii din UE sunt cele din România.

În topul clasamentului pentru siguranța rutieră se află Norvegia și Suedia.

Cele mai periculoase drumuri din România sunt DN 1, DN 2 și DN 6.

Cele mai periculoase drumuri pentru șoferi din Europa sunt cele din România, urmată de Serbia și Bulgaria. La polul opus, cele mai sigure șosele sunt cele din Norvegia, potrivit unei noi cercetări. Studiul mai arată că doar în 2022 au fost 85,81 decese la 1 milion de locuitori la noi în țară, vicime ale accidentelor rutiere. Care sunt însă cele mai periculoase drumuri din România?

Ei bine, este vorba despre DN 1, DN 2 și DN 6. Pe aceste trei șosele, care fac legătura între București și Valea Prahovei, zona Moldovei sau a Banatului, au murit nu mai puțin de 160 de persoane într-un singur an.

Ionuț Ciurea, director Pro Infrastructură: „Pe de o parte este starea infrastructurii și pe de altă parte problemele cu șofatul în România. Tot conglomeratul ăsta de acțiuni teribiliste la volan, șoferi care din păcate nu fac educație cu șoferii și doar dau permise. Avem foarte multe, trafic, foarte multă oboseală în trafic. Șoferii obosiți de lipsa drumurilor sigure. Și nu vorbesc doar de autostre și drumuri express, pentru că dacă vă uitați în orice țară niciuna nu are, au doar drumul rapid.”

Citește și