DSP Sibiu a făcut controale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu şi la Spitalul privat Polisano, în urma morţii tinerei de 32 de ani care a născut în spitalul privat şi, la o săptămână, a ajuns în stare extrem de gravă la spitalul public.
Controale au fost şi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Sibiu, care a intervenit în primă fază transportat-o pe pacientă la spital. Inspectorii nu au identificat erori în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medicale, însă au constatat „neconformităţi legate de întocmirea unor documente medicale”, amendând cele două instituţii publice controlate. DSP Sibiu a sesizat Colegiului Medicilor din România şi a transmis constatările făcute în urma controalelor către Poliţia Sibiu, care s-a autosesizat în acest caz.
„Nu au fost identificate erori în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medicale în cazul pacientei B.A.B., fiind respectate recomandările din ghidul clinic şi procedura operaţională. Menţionăm faptul că Ministerul Sănătăţii nu intervine în aprobarea procedurilor şi protocoalelor din unităţile sanitare. Au fost constatate însă neconformităţi legate de întocmirea unor documente medicale. S-au aplicat două sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 5000 lei, pentru Serviciul de Ambulanţă Judeţean Sibiu, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”, transmite, vineri, DSP Sibiu în urma verificărilor făcute după decesul unei tinere de 32 de ani, care a ajuns în stare gravă la spitalul public după ce născuse în spital privat.
Verificările făcute la Clinica Polisano, Serviciul de Ambulanţă Sibiu şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu s-au derulat „în limita competenţelor ce revin personalului cu atribuţii de control, pe baza documentelor puse la dispoziţie de reprezentanţii unităţilor medicale verificate, iar responsabilitatea pentru veridicitatea înscrisurilor şi a documentelor puse la dispoziţia echipei de control, revine atât conducerii unităţilor respective, cât şi persoanelor care au elaborat, întocmit şi avizat, după caz”.
Oficialii DSP precizează că „verificarea veridicităţii diagnosticelor înscrise în foile de observaţie, biletul de ieşire din spital şi alte documente medicale puse la dispoziţie echipei de control, precum şi conduita terapeutică urmată, exced ariei de competenţă” a inspectorilor DSP.
„Ca urmare, a fost sesizat Colegiului Medicilor din România şi, de asemenea, am transmis constatările noastre către IPJ Sibiu, care, de altfel s-a autosesizat în acest caz”, arată sursa citată.
Conform oficialilor DSP Sibiu, Serviciul Judeţean de Medicină legală Sibiu urmează să întocmească raportul de autopsie, care în prezent nu este finalizat.
O femeie de 32 de ani a murit, săptămâna trecută, în unitatea medicală, la o săptămână după ce a născut într-un spital privat. Pacienta s-a prezentat în urgenţă la spital, cu sânii angorjaţi, dar fără febră sau alte simptome, fiindu-i prescris tratament. A doua zi, femeia a revenit, în stare gravă, iar medicii au încercat să o salveze, dar fără succes.