„Prin evenimentul din aceste zile, PNL îşi reconfirmă rolul de partid pro-european, militând în toată istoria sa împotriva izolării României în Europa şi în lume. Astăzi, aici, avem o nouă reconfimare că tradiţia liberală revigorează destinul neamului nostru. PNL arată astăzi lumii şi ţării că România contează, are un cuvânt de spus, poate deveni un loc unde se gândesc şi se scriu noi platforme politice. Politica Liberală aste în continuare coerentă cu vocaţia sa naţională şi europeană. Ne continuăm istoria scriind cartea prezentului şi a viitorului, motiv pentru care, a fi liberal înseamnă a fi mereu în pas cu timpul”, spune Nicolae Ciucă.

ULTIMELE ȘTIRI

WSJ: Nikki Haley iese astăzi din cursa prezidențială a SUA

Congres PPE | Ciucă: PNL arată că România contează, că poate deveni un loc unde se scriu noi platforme politice

Republica Moldova avertizează asupra interferenţelor ruseşti în alegeri şi în aderarea ţării la UE

Ciolacu, întâlnire cu Metsola: Problemele fermierilor să găsească o rezolvare aplicată

Vezi mai multe articole din categoria politic

El apreciază că mesajul liberal, proeruropean, este şi în sprijinul a peste patru milioane de români care locuiesc în spaţiul UE şi al Marii Britanii.

„Destinul şi viitorul românilor este Uniunea Europeană şi acest fapt trebuie să ne inspire pe toţi, politicieni, formatori de opinie, cetăţeni indiferent de naţionalitate. Orice alt tip de mesaj care contestă valoarea politică a Uniunii Europene şi care doreşte să coboare barierele neîncrederii este îndreptat împotriva românilor care şi-au făcut un viitor în UE. Guvernarea liberală şi apoi coaliţia actuală au adus foarte multe resurse materiale pentru proiectele din ţară. Doar să ne gândim la subvenţiile din agricultură şi la şansele pe care le-au avut mulţi compatrioţi care au decis să se reîntoarcă în ţară”, adaugă Ciucă.

El aminteşte că PNL este într-o coaliţie cu PSD, care „dovedeşte că politica naţională şi europeană este o prioritate”.

„Era necesar să identificăm soluţii pentru a nu ne diviza şi mai mult ca societate. Avem idei politice diferite dar respectul şi bun comunicare ne vor ajuta să găsim modalităţile de a guverna într-o perioadă dificilă. Trebuie să învăţăm din lecţiile trecutului şi să evităm o politică a urii şi să devenim constructivi. Oamenii nu mai doresc circ politic, vor rezolvarea problemelor care devin o povară pentru mulţi dintre ei. Nu trebuie să pretindem să fim votaţi, trebuie să convingem că merităm să fim votaţi. Pentru a câştiga alegerile, avem nevoie să câştigăm încrederea cetăţenilor, fără a le oferi speranţe false. Avem nevoie de o politică onestă, pentru a-i asigura pe votanţii noştri că suntem un partid cu conştiinţă şi avem voinţa de a ne ocupa de nevoile lor pentru a conduce România”, încheie liderul PNL.