ASAP este primul program de fonduri europene care vizează creşterea producţiei de lovituri de artilerie. Acordurile sunt aşteptate a fi semnate în mai 2024.

Rheinmetall a crescut capacităţile de producţie încă din 2022, iar compania speră, acum, să crească producţia la 1,1 milioane de lovituri de artilerie, an de an, până în 2027. De asemenea, până la 1,5 milioane module de propulsare şi 3.000 de tone de explozibil RDX vor fi produse, anual, începând cu 2026.

ULTIMELE ȘTIRI

Cât de mult ar trebui să postăm despre copiii noștri online? Franța interzice sharenting-ul prin lege

Ucraina importă masiv energie electrică din România, Slovacia, Polonia după atacurile ruseşti asupra infrastructurii critice

Compania Rheinmetall primeşte peste 130 de milioane de euro în fonduri UE pentru a creşte capacităţile de producţie a loviturilor de artilerie. România, printre ţările în care vor fi dezvoltate proiecte

Ion Cristoiu: Pamfil Şeicaru – nemulţumit că tipografia „Curentul” are puţine comenzi de la Guvern

Vezi mai multe articole din categoria economic

Sunt aşteptate mai multe licitaţii în viitor, în acest sens.

Rheinmetall a cumpărat, la începutul lunii februarie, o cotă de 72,5 % de acţiuni de la producătorul român de vehicule militare Automecanica Mediaş, încercând să-şi extindă capacitatea de producţie şi mentenanţă prin creşterea portofoliului său de vehicule militare.

Cooperarea cu Automecanica a început încă din 2022, când a fost creată o unitate de întreţinere şi reparaţii pentru vehicule militare în Satu Mare. La Automecanica Mediaş ar mai urma să fie întreţinute şi modernizate şasiurile sistemelor antiaeriene ale Armatei României.

Totodată, trebuie amintit că Rheinmetall a câştigat, în decembrie 2023, o comandă de 328 de milioane de euro pentru modernizarea, în România, a sistemelor de artilerie antiaeriană Oerlikon GDF 103.