Un sistem informatic antrenat poate lua berile medii existente și le poate ridica la rangul de băutură de elită.
Gusturile au fost furnizate de un grup de 15 experți, iar compoziția chimică a provenit din analize de laborator.
Inteligența Artificială a reușit să sugereze modificări care au îmbunătățit scorurile de satisfacție ale acestora în rândul degustătorilor.
Berea produsă prin inteligență artificială (A.I.) este mai gustoasă decât o halbă normală, sugerează un studiu. Un sistem informatic antrenat poate lua berile medii existente și le poate ridica la rangul de băutură de elită, arată datele, știind exact ce substanțe chimice să adauge, anunță The Telegraph.
Un proiect de cinci ani de analiză, degustare și documentare a profilurilor de aromă și a compoziției chimice a 250 de beri a creat un catalog vast și detaliat a ceea ce face ca fiecare bere belgiană să fie unică.
Gusturile au fost furnizate de un grup de 15 experți, iar compoziția chimică a provenit din analize de laborator. A fost dezvoltat un algoritm de Inteligență Artificială care a combinat aceste informații, precum și opiniile celor 180.000 de recenzii publice de pe aplicația RateBeer.
Modelele computerizate au fost apoi capabile să prezică cu exactitate gustul unei beri pe baza unei serii de substanțe chimice de diferite concentrații.
Astfel, Inteligența Artificială a reușit să sugereze modificări care au îmbunătățit scorurile de satisfacție ale acestora în rândul degustătorilor. Profesorul Verstrepen a declarat că cele mai multe progrese în cadrul studiului au fost făcute, cel mai probabil, cu berea fără alcool, făcând-o să fie mai gustoasă.
Acum, cercetătorii speră să aplice această metodă și pentru îmbunătățirea alimentelor, în special pentru alimentele vegane și băuturile care nu au în compoziția lor cantități mari de alcool. „Cele mai mari câștiguri vor fi obținute cu produse noi, cum ar fi berile cu zero alcool, dar și cu alte alimente, de exemplu alternative vegetariene gustoase și sustenabile pentru produsele de origine animală. Și aici pot fi folosite metode similare pentru a modifica gustul acestora și pentru a-i converti chiar și pe cei mai înrăiți iubitori de carne” a mai spus Verstrepen.
Citește și