Ultimele săptămâni au fost, mai mult ca oricând, despre a dărui – de la iubire și îmbrățișări, până la cadouri simbolice ori costisitoare, iar florile au fost nelipsite.
Drept dovadă, vânzările au crescut semnificativ față de aceeași perioadă a anului trecut, spun cei din domeniu.
Pentru a marca iubirea, domnii au oferit trandafiri, iar la început de Martie au împărțit femeilor multe lalele și frezii.
În ultimele zile, mai toată lumea a avut în mâini flori – fie primite, fie cumpărate pentru a fi dăruite. În așteptarea primăverii, pe 1 și 8 Martie, domnii au mizat pe buchete colorate, dar cu un strop de prospețime și gingășie.
Domn: „Bărbații au ales, în general, florile de primăvară, lalele, frezii. E, atunci trandafiri”.
Cum florile au fost la mare căutare și în cele două zile din februarie, în care românii au sărbătorit iubirea, vânzările au explodat. Spun acest lucru oamenii din domeniu.
Domn: „Au crescut vânzările, au crescut, chiar cu 20%. Dar ca profit mai puțin, pentru că plantele și florile au fost mult mai scumpe decât în anii trecuți”.
Florăreasă: „Foarte bine, foarte frumos, s-au vândut toate florile”.
Mulți nu s-au limitat la flori și au depus eforturi serioase pentru a-și impresiona partenerele de viață.
Cuplu: „Cu un buchet de flori, niște bomboane, un sărut pasional, o ieșire în oraș. De obicei îmi aduce flori și fără ocazii. În orice zi, un gest mic, chiar și un ghiocel, un pupic, o vorbă frumoasă contează”.
Băiat: „O ieșire în oraș, o mică atenție. Femeile fac parte din viața noastră și fără ele, viața noastră nu ar avea rost”.
Iar psihologii vorbesc despre o lecție care trebuie predată copiilor de la vârste fragede.
Diana Miron, psiholog: „Este foarte important, pentru că acest copil de astăzi este adultul de mâine și suntem noi părinții care îi învățam pe copiii noștri să facă aceste gesturi. Îl învăț exemplificând, îl învăț povestindu-i despre alte situații, despre învățătoarea spre care ne ducem, despre bunica, despre o altă prietenă”.