Chirurgii de la Spitalul Cromwell din Londra au atins un moment de referinţă prin realizarea primei proceduri medicale din Regatul Unit utilizând Apple Vision Pro în timpul unei operaţii la coloană, scrie Business Insider. Căştile inovatoare, purtate de o asistentă medicală, au revoluţionat procesul chirurgical, ajutând la pregătirea, ghidarea procedurii şi facilitarea selecţiei instrumentelor pentru procedură. Dezvoltat în colaborare cu compania americană eXeX, dispozitivul VR integrează software AI pentru a oferi suprapuneri de informaţii în timp real şi ghidare procedurală, îmbunătăţind semnificativ acurateţea şi eficienţa chirurgicală.

ULTIMELE ȘTIRI

Locurile din casa ta care te-ar putea îmbolnăvi grav. Ce probleme de sănătate poți avea din cauza prafului

SUA anunţă un nou ajutor militar de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina

Iohannis şi-a prezentat, într-un decalog, viziunea pentru viitorul NATO

Parlamentarii ruşi vor să declare ilegală anexarea Crimeei la Ucraina din 1954

Vezi mai multe articole din categoria tehnologie

Integrarea cu succes a căştilor Apple Vision Pro marchează un avans revoluţionar în tehnologia medicală. La Spitalul Cromwell, dispozitivul a fost folosit în două proceduri chirurgicale spinale microchirurgicale, cu chirurgii Fady Sedra şi Syed Aftab conducând echipa. În timp ce căştile au fost purtate de o asistentă medicală în timpul operaţiei, impactul lor asupra îmbunătăţirii îngrijirii pacienţilor şi optimizării proceselor chirurgicale a fost evident.

De la introducerea sa, Apple Vision Pro a stimulat dezvoltarea numeroaselor aplicaţii de sănătate adaptate pentru căşti. Stryker’s Mako SmartRobotics, Fundamental Surgery şi Cedars-Sinai sunt printre pionierii care utilizează această tehnologie pentru pregătirea chirurgicală, suportul pacienţilor şi asistenţa procedurală. Versatilitatea şi eficacitatea dispozitivului au primit laude din partea profesioniştilor din domeniul sănătăţii, anunţând o nouă eră de inovaţie în domeniul medical.

În plus, căştile de realitate virtuală Meta au demonstrat, de asemenea, utilitatea lor în pregătirea chirurgicală şi planificarea preoperatorie. Prin oferirea de simulări 3D imersive, dispozitivele VR îi ajută pe chirurgi să se familiarizeze cu anatomia pacientului şi să-şi îmbunătăţească abilităţile, asemănător cu modul în care piloţii utilizează simulatoarele de zbor. Pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze, integrarea dispozitivelor VR şi AR, precum Apple Vision Pro, promite să revoluţioneze furnizarea serviciilor medicale şi să îmbunătăţească rezultatele pentru pacienţi.