Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit într-o autoutilitară aproximativ 10.000 parfumuri inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 1.500.000 euro.

„În data de 07.03.2024, o echipă operativă din cadrul Gărzii de Coastă, aflată în zona de competenţă a PTF Negru Vodă, a efectuat un control asupra unei autoutilitare înmatriculate în România, condusă de un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani. Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă, mai multe cutii cu parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. În urma inventarierii produselor s-a constatat că sunt 9.626 parfumuri, iar persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile transportate şi nici acordul titularilor de marcă pentru punerea în circulaţie”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliţia de Frontieră Română.

Produsele, de pe urma cărora s-ar fi încasat aproximativ 1.500.000 euro dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.