Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi o întrevedere cu cancelarul federal al Republicii Austria, Karl Nehammer, a anunţat Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres.

Potrivit agendei publice a şefului statului, postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, întrevederea este programată la ora 10:30, la Palatul Cotroceni.

Este de aşteptat ca în cadrul întrevederii să se discute despre aderarea deplină a României la spaţiul Schengen.

Partidul Popular European a adoptat miercuri în unanimitate, în congresul de la Bucureşti, manifestul care solicită aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, după ce delegaţia austriacă a Partidului Popular la putere a renunţat să mai voteze împotrivă.

În manifestul adoptat de PPE se menţionează că este nevoie „de aderarea deplină la Schengen pentru Bulgaria şi România, prin ridicarea cât mai curând posibil nu doar a controalelor aeriene şi maritime, ci şi a controalelor la frontierele terestre”.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, ulterior, în cursul zilei de joi, la Congresul PPE, care are loc la Bucureşti, în cadrul căruia va susţine un discurs.

Tot joi, preşedintele Iohannis are prevăzute întrevederi cu premierul polonez Donald Tusk, cu prim-ministrul Finlandei, Petteri Orpo, precum şi cu vicepreşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, ministru al Afacerilor externe şi cooperării internaţionale, Antonio Tajani.