Preşedintele american Joe Biden a făcut apel, luni, pentru noi iniţiative majore de cheltuieli pentru a reduce costurile pentru îngrijirea sănătăţii, îngrijirea copiilor şi a locuinţelor, şi suficiente impozite noi pentru cei bogaţi şi marile corporaţii pentru a plăti pentru aceste propuneri şi pentru a reduce cu 3 trilioane de dolari datoria naţională americană în următorul deceniu, scrie The Washington Post.

Bugetul său pentru anul fiscal 2025, în valoare de 7,3 trilioane de dolari, oferă o perspectivă asupra politicilor generale pe care mulţi liberali de frunte l-au îndemnat să le adopte în timp ce face campanie pentru încă patru ani la Casa Albă.

ULTIMELE ȘTIRI

Adrian Sârbu: Democrația a deraiat. Găștile de partid promovează impostura și prăduiesc banii de la buget. Principiile de guvernanță sunt sfidate. Și interesul tău, ca votant și plătitor de taxe

Biden propune programe sociale extinse şi impozite mai mari pentru corporaţii şi cei bogaţi

Ramona Chiriac deschide lista PSD – PNL la europarlamentare. La Capitală nu s-a ajuns la consens

Noi detalii privind Roşia Montană: Aşteptare de încă 3 luni pentru a se afla primele date din dosar

Vezi mai multe articole din categoria externe

Într-un buget de 7,3 trilioane de dolari pentru anul fiscal 2025, Biden ar vrea ca Congresul să ofere educaţie preşcolară universală, să ofere 12 săptămâni de concediu plătit pentru familie şi medical, să extindă creditele fiscale împotriva sărăciei şi să creeze o nouă scutire de taxe pentru cei care cumpără o casă pentru prima dată.

Majoritatea bugetului ar acoperi programe obligatorii, cum ar fi Medicare, Medicaid, Asigurările Sociale şi beneficiile pentru veterani, care nu sunt supuse legislaţiei anuale privind cheltuielile. Aceste cheltuieli ar fi compensate de creşterea dramatică a impozitelor pentru cei mai bogaţi indivizi şi corporaţii, a declarat Casa Albă.

Bugetul lui Biden ar creşte impozitul minim pentru corporaţiile de miliarde de dolari la 21% faţă de 15%. De asemenea, ar consolida finanţarea pentru Internal Revenue Service pentru a acorda o atenţie suplimentară aceloraşi persoane şi întreprinderi.

Propunerea ar putea întâmpina opoziţie din partea republicanilor, care s-au opus extinderii IRS-ului lui Biden. Administraţia sa a arătat disponibilitatea de a negocia cu republicanii chiar şi în legătură cu aceşti bani suplimentari.

Această prezentare a bugetului este o continuare a politicilor lui Biden, care au fost încurajate de succesul său în urma discursului său despre Starea Uniunii, ceea ce indică ambiţiile sale în cazul în care va câştiga un alt mandat de patru ani la Casa Albă.