Mai mulți Polițiștibihortransport-Vă rog frumos să îmi spuneți motivul pentru care ați sunat la 112?

-Transpoturi agabaritice.

-Agabarite, așa…

Aşa a început discuția dintre poliţişti şi bărbatul care a sunat la 112. Apoi agenţii i-au cerut imperativ să se legitimeze.

-Vă rog frumos să nu vă mai solicit încă o dată să îmi prezentați un act de identitate următoarea solicitare este faptul că vă conduc la sediu pentru identificare.

-Cum?

-În mod forțat, încătușat.

Omul a intrat în locuință să aducă actul de identitate, iar Polițiști

Cosmin Săteanu: „Chiar în momentul completării procesului verbal de contravenție, se apropia acel camion, din spate, și spre stupefacția mea nici măcar nu a întors capul spre acea direcție, să îl vadă, spunând, citez: nu văd nimic, unde-i? ”

Apoi bărbatul spune că a fost agresat de poliţişti şi dus la secţie.

Cosmin Săteanu: „M-au împins în lateralul autospecialei de poliție, călcându-mă cu bocancul pe picior. Am încercat să-l îndepărtez, din reflex, iar, prin simplă atingere, m-a trântit la pământ, a cerut ajutorul celorlalți doi colegi. Săriți, pe el, încătușați-l și să-l ducem la sediul de poliție.”

La secţie, bărbatului i s-a făcut rău, aşa că a fost chemată o ambulanţă, care l-a dus la spital. După ce şi-a revenit, a depus plângere împotriva agenţilor. Medicii au stabilit că are nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale.

Alina Fărcuța, purtător de cuvânt IPJ bihor

Bărbatul a contestat la judecătorie amenda de 2.000 de lei, pe care i-au dat-o poliţiştii.