Doar 100 de zile au mai rămas până la startul EURO 2024, turneu care va fi transmis în exclusivitate de PRO TV, PRO Arena și VOYO.

Echipa națională de fotbal a României revine la Campionatul European după o pauză de opt ani, iar Edi Iordănescu are ca obiectiv ieșirea din grupe.

În această fază, „tricolorii” vor da piept cu Belgia, Slovacia și cu una dintre Israel, Bosnia & Herțegovina, Ucraina și Islanda, echipe care vor juca barajul de calificare în aecastă lună.

Cu 100 de zile înainte de startul turneului final, selecționerul nostru se confruntă cu o problemă cât se poate de serioasă: cei mai mulți dintre jucătorii care au dus greul în preliminarii nu evoluează la echipele de club.

Transferat de la Rapid la Atletico Madrid, Horațiu Moldovan pare rezerva eternă a lui Oblak. Până acum, românul nu a bifat niciun minut în poarta „plăpumarilor”.

Într-o situație și mai grea se află Ionuț Radu, celălat goalkeeper convocat constat la echipa națională. În ultima vreme, românul nu prinde nici măcar lotul la Bournemouth.

Veștile nu sunt mai bune în cazul jucătorilor de cânp. Cândva star la Genoa, Radu Drăgușin lustruiește banca de rezerve la Tottenham Hotspur.

Nici „spaniolii” Ianis Hagi și Andrei Rațiu nu o duc mai bine. Primul prinde prea puține minute la Alaves, iar cel de-al doilea lustruiește banca de rezerve la Rayo Vallecano.

Mai nou și Olimpiu Moruțan a început să aibă probleme la Ankaragucu. Internaționalul român a bifat deja 24 de apariții în tricoul echipei turce, iar la a 25-a clubul său ar trebui să-l cumpere și să achite o clauză de aproximativ 2 milioane de euro lui Galatasaray. Ankaragucu nu își permite această sumă.

Nici Alexandru Cicâldău nu e mai fericit în Turcia. Mijlocașul român a ajuns rezervă la Konyaspor.

La rândul său, după o perioadă neagră la Genoa, George Pușcaș a început să aibă probleme și la Bari. În ultima vreme, atacantul nostru a fost uitat pe bancă de rezerve a formației din Serie B.

Răzvan Marin, un alt „italian” nu mai e un senator de drept la Empoli. Ba mai rău, a avut cinci luni în care nu a fost integralist.

Dennis Man și Valentin Mihăilă sunt printre puținii „stranieri” care evoluează constant la Parma, echipa lor de club. Cei doi au avut prestații bune la liderul din Serie B, iar acest lucru nu a fost trecut cu vederea. Inter Milano, Napoli și Borussia Dortmund sunt interesate de serviciile lui Man.

Toate meciurile de la EURO 2024 se vor vedea în exclusivitate pe PRO TV, PRO Arena și VOYO.