iOS 17.4 a fost lansat marţi seară şi, odată cu el, au fost introduse şi modificările pe care compania americană a fost forţată de noua legislaţie europeană să le implementeze.

Cea mai nouă versiune a sistemului de operare folosit de smartphone-urile Apple face loc magazinelor terţe de aplicaţii, care pot constitui alternative la App Store.

Unul dintrer primele magazine alternative, numit Mobinvention, urmează a fi lansat pe 7 martie. Setapp va fi lansat în aprilie, iar cândva anul acesta pe iPhone va ajunge şi Epic Games Store.

Noua versiune de iOS permite utilizatorilor să folosească şi alte motoare de randare web decât Webkit, dezvoltat de Apple.

Cu aceeaşi ocazie, Apple lansează API-urile prin care dezvoltatorii terţi vor putea accesa conexiunea NFC a telefoanelor pentru a face plăţi wireless.

Dincolo de schimbările care vizează doar Uniunea Europeană, există şi câteva noutăţi globale. Aplicaţia Podcasts generează acum automat transcrieri, care pot ajuta utilizatorii să caute după anumite referinţe din podcast-uri.

Alte noutăţi sunt protocolul de criptare PQ3 pentru iMessage, care va proteja împotriva viitoarelor atacuri de cuantum computing şi abilitatea Siri de a citi mesajele primite de utilizatori în câteva limbi de circulaţie internaţională.