Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat deja crearea unei „noi coaliții de capabilități de artilerie cu rază lungă”.
Olaf Scholz și Emmanuel Macron și-au etalat „unitatea” după săptămâni de tensiuni privind strategia de adoptat împotriva Moscovei.
Cancelarul german a declarat că „Azi, mai mult că niciodată, unitatea noastră este puterea noastră și, mai presus de toate, cele trei state Germania, Polonia și Franța poartă o responsabilitate deosebită”.
Ajutorul acordat Ucrainei a generat recent tensiuni între Berlin și Paris. Totuși, lucrurile pare că s-au calmat după ce Germania, Franța și Polonia au ajuns la un acord în cadrul unui summit organizat la Berlin. Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat deja crearea unei „noi coaliții de capabilități de artilerie cu rază lungă”.
Olaf Scholz și Emmanuel Macron și-au etalat „unitatea” după săptămâni de tensiuni privind strategia de adoptat împotriva Moscovei, în cadrul unui summit la Berlin alături de premierul polonez Donald Tusk .
Cancelarul german a declarat că „Azi, mai mult că niciodată, unitatea noastră este puterea noastră și, mai presus de toate, cele trei state Germania, Polonia și Franța poartă o responsabilitate deosebită”. El a dezvăluit că vor fi cumpărate arme pe piață internațională în beneficiul Ucrainei.
Liderul german, care se teme de escaladarea conflictului, este criticat de mai mulți dintre aliații săi și chiar în cadrul majorității sale pentru refuzul de a livra rachete Taurus cu rază lungă de acțiune, deoarece ajustarea acestora ar necesita, potrivit lui, intervenția soldaților germani. Emmanuel Macron și-a reiterat și el poziția în numele celor trei participanți, și anume că Rusia nu va fi lăsată să câștige.
Cancelarul a anunțat o nouă coaliție de capabilități pentru artileria cu rază lungă de acțiune în favoarea Kievului, menționată deja la Paris la sfârșitul lunii februarie de președintele francez. Este posibil ca medierea lui Donald Tusk să fi contribuit la atenuarea tensiunilor. Prim-ministrul polonez, fostul președinte al Consiliului European, a contrazis „zvonurile răuvoitoare” despre eventuale dezacorduri.
Citește și