A murit Paul Alexander, „omul cu plămânul de fier”. Avea 78 de ani, dar timp de 70 a supravieţuit într-un plămân de fier, singura modalitate de a supravieţui poliomielitei care l-a lovit în 1952. Locuia în Dallas, Texas.

Din cauza acestei boli infecţioase grave, Paul nu şi-a putut mişca decât capul, gâtul şi gura, dar experienţa lui făcuse înconjurul lumii. După cum se poate citi pe pagina GoFundMe, care a dat vestea morţii bărbatului, a redenumit Polio Paul:

ULTIMELE ȘTIRI

Germania îl extrădează pe Cătălin Cherecheș

Geert Wilders spune că e gata să renunţe la ideea de a ocupa funcţia de prim-ministru al Olandei

UE dă în judecată Grecia pentru că nu a revizuit planurile de risc la inundaţii

SUA: Camera Reprezentanţilor a adoptat proiectul de lege privind restricţionarea TikTok

Vezi mai multe articole din categoria social

„După ce a supravieţuit poliomielitei în copilărie, a trăit peste 70 de ani într-un plămân de fier. În toţi aceşti ani, Paul a mers la facultate, a devenit avocat şi a publicat. Povestea lui a călătorit departe, având un impact pozitiv asupra oamenilor din întreaga lume. Paul a fost un model incredibil care va continua să fie amintit. Paul, vei fi dor de tine, dar vei fi mereu amintit. Îţi mulţumim că ne-ai împărtăşit povestea”.

Au venit şi cuvinte emoţionante ale fratelui său Philip: „Sunt foarte recunoscător tuturor celor care au donat ceva pentru strângerea de fonduri pentru fratele meu. I-a permis să-şi trăiască ultimii ani fără stres. Ne ajută să plătim şi înmormântarea, în această perioadă dificilă. Este absolut uimitor să citeşti toate comentariile şi să ştii că atât de mulţi oameni au fost inspiraţi de Paul. Sunt atât de recunoscător”.