Este Săptămâna Patimilor pentru catolici, iar la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia sute de oameni au asistat la un concert special de orgă.

Spectacolul a purtat publicul prin secole de istorie a muzicii, cu lucrări adaptate sau scrise special pentru acest instrument.

Impresionanta catedrală romano-catolică din Alba Iulia, cu o istorie de 1.000 de ani, a vibrat marți pe acorduri de orgă. Oamenii au fost vrăjiți de spectacol.

Femeie: „Mi s-a părut minunat, orga a sunat extraordinar, l-am simțit pe Dumnezeu”.

Femeie: „E o taină în toată chestia asta cu muzica, trebuie să o simți până în adâncul inimii și a sufletului. Are niște vibrații care te pătrund”.

Femeie: „Nu pot să descriu. Deosebit, înălțător”.

Femeie: „A fost splendid. Mă bucur că am avut ocazia să particip la concert și sunt foarte mulți ani de când nu am fost la un concert”.

La clape a fost Eduard Antal, un nume important în lumea artistică, în Europa.

Eduard Antal, organist: „Este un instrument minunat la care poate fi cântată o muzică extrem de diversă pe o paletă foarte de extinsă de la muzică barocă, muzică din renaștere până la muzică contemporană”.

Orga din incinta catedralei datează din secolul al XIX-lea.

Robert Roman, managerul Palatului Principilor Alba Iulia: „Are 2.209 tuburi grupate în mănunchiuri și amplitudinea ei ocupă tot peretele de deasupra intrării în catedrală. Sunetul este mmai amplu, învăluie catedrala și are o reverberație aparte, este o orgă de stil neogotic”.

Concertul, inclus în turneul național „Orgile României”, a ajuns la cea de-a VI-a ediție.