Platforma Sora de la Open AI arată primele creații ale artiștilor cu tehnologia sa
Artiști și regizori au primit acces la tehnologia Open AI pentru a-i încerca limitele
Grupul canadian Shy Kids a reușit să pună cap la cap o poveste creată exclusiv virtual
Este momentul să începui să îți formezi o opinie în legătură cu filmele pe care le face Inteligența Artificială. Cei de la Open AI îți prezintă rezultatele unei luni în care mai mulți artiști au avut acces liber la platforma Sora. Tehnologia este dedicată creației de material video numai pe baza indicațiilor scrise. Între primele creații este și un film de 1 minut și jumătate care reușește să spună o poveste. Este creația grupului Shy Kids, din Toronto.
„Ei bine, se spune că fiecare avem ceva unic. Ceva ce ne distinge. Doar că în cazul meu este destul de evident despre ce este vorba. Sunt plin cu aer cald… la propriu. Da, să felul ăsta de viață vine cu provocările lui. Mai ales zilele în care bate vântul sunt problematice… Sau am pățit o dată să țină prietena mea să merg la magazinul de cactuși. Trebuia să cumpăr pentru unchiul Jerry un cadou de nuntă.” Așa începe povestea din filmul „Airhead”, producția realizată de Shy Kids doar cu instrumentele AI de la Sora.
Iar filmul continuă. În plus și alți regizori și artiști au arătat că pot folosi tehnologia Sora. Specialitatea ei e să îți arate lucruri pe care le-ar fi fost greu să le filmeze în modul obișnuit.
Ai și primele reacții de la specialiștii din domeniu. Ei știu deja la ce să se aștepte. De altfel au trecut deja doi ani de când Open AI a lansat fără probleme platforma DALL·E 2. E vorba despre platforma rezervată generării de imagini statice. Îngrijorările asemănătoare existente atunci nu s-au confirmat.
„Se pare că a fost această îngrijorare majoră legată la Open AI și pentru toată lumea într-o oarecare măsură, că într-un an electoral, dacă ar fi lansată Sora înainte de alegeri s-ar putea să apară un fel de intruziuni informaționale cu imagini video generate de AI. Sincer, nu cred că e posibil, pentru că Open AI e cunoscută pentru modul în care își păzește orice instrument ca să nu poți să generezi nimic rău… Și asta nu a fost o problemă cu DALL·E 2. Cred că dacă era vorba despre alte companii îmi făceam probleme, dar Open AI cred că pot să o lanseze și nu vor fi situații neplăcute din punctul acesta de vedere. Poate că vor fi persoane care să fie păcălite de imagini video generate de AI dar nu cred că o să fie în dezavantajul nimănui”, spune specialistul în tehnologie AI de la MattVidPro.