OpenAI, creatorul ChatGPT, a dezvăluit primele scurtmetraje create cu ajutorul noului său instrument de inteligență artificială video Sora.
„Pe cât de grozav este Sora în a genera lucruri care par reale – ceea ce ne entuziasmează este capacitatea sa de a crea lucruri total suprarealiste”, a declarat compania de producție canadiană Shy Kids.
OpenAI a lansat luna trecută noul său sistem Sora.
OpenAI, creatorul ChatGPT, a dezvăluit primele scurtmetraje create cu ajutorul noului său instrument de inteligență artificială video Sora, iar realizatorii descriu creațiile ca fiind „total suprarealiste”. OpenAI a lansat luna trecută noul său sistem Sora, provocând un amestec de încântare și panică cu privire la capacitățile sale, scrie The Independent.
Primele clipuri generate cu ajutorul software-ului de inteligență artificială au demonstrat cum acesta poate prelua o simplă solicitare scrisă, cum ar fi „doi câini golden retriever care fac podcasting în vârful unui munte”, și o transformă într-un videoclip realist al scenariului. Potențialul creativ al lui Sora este acum valorificat de un mic grup de artiști vizuali și regizori care au primit acces timpuriu la tehnologie.
„Pe cât de grozav este Sora în a genera lucruri care par reale – ceea ce ne entuziasmează este capacitatea sa de a crea lucruri total suprarealiste”, a declarat compania de producție canadiană Shy Kids, care a folosit Sora pentru a crea un scurtmetraj despre un om cu un cap de balon.
„Acum avem capacitatea de a dezvolta povești pe care le credeam imposibile… [Este] o nouă eră a expresionismului abstract. Oameni din întreaga lume cu povești gata să le iasă din piept au în sfârșit posibilitatea de a arăta lumii ce au înăuntru.”
Artistul pluridisciplinar Paul Trillo a declarat că apariția inteligenței artificiale generatoare de videoclipuri ar însemna că conceptele ar putea fi realizate fără factorii limitativi actuali de timp, bani sau chiar competențe.
„Lucrul cu Sora este prima dată când mă simt dezlănțuit ca regizor”, a spus el. „Sora este cel mai puternic atunci când nu replică vechiul, ci dă viață unor idei noi și imposibile pe care altfel nu am fi avut niciodată ocazia să le vedem.”
Compania a declarat că a creat, de asemenea, instrumente pentru a detecta conținutul înșelător generat de Sora.
Compania dispune deja de măsuri de siguranță pentru celelalte produse de inteligență artificială ale sale ChatGPT și DALL-E, care împiedică utilizatorii să solicite conținut violent sau sexual sau să genereze imagini care seamănă cu celebrități sau personalități publice, însă alte companii au umplut acest gol de pe piață oferind versiuni nerestricționate ale tehnologiei.
Citește și