Armata din Israel a lansat peste noapte un raid asupra spitalului Al-Shifa din nordul Gaza.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că aproximativ 30.000 de pacienți, membri ai personalului medical și persoane strămutate se adăpostesc în complex.

Președintele Joe Biden a cerut Israelului să trimită o echipă la Washington pentru a asculta preocupările SUA cu privire la o invazie terestră la Rafah.

Armata din Israel a lansat peste noapte un raid asupra spitalului Al-Shifa din nordul Gaza. Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că „operațiunea de înaltă precizie” a fost efectuată în anumite părți ale complexului medical după ce luptătorii Hamas s-au regrupat la spital și au dirijat atacuri de acolo.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că aproximativ 30.000 de pacienți, membri ai personalului medical și persoane strămutate se adăpostesc în complex. Hamas a declarat că Israelul a comis o nouă crimă prin faptul că a vizat unitatea.

Președintele Joe Biden a cerut Israelului să trimită o echipă la Washington pentru a asculta preocupările SUA cu privire la o invazie terestră la Rafah și pentru a discuta posibile alternative, a declarat Casa Albă. Aceasta a făcut parte din prima convorbire a lui Biden cu premierul israelian Benjamin Netanyahu în aproximativ o lună.

Citește și