Michael Rosenfeld, sociolog Stanford: Cele mai multe cupluri heterosexuale se formează online.
10% dintre cupluri se fac în școală, 20% în pub-uri sau la job și 30% prin cunoștințe.
Aproape 70% dintre cei care au cunoscut pe cineva online spun că s-au căsătorit, arată Forbes.
Încă nu ți-ai găsit jumătatea? Nu îți face griji. Este la un click distanță! Cele mai multe cupluri s-au format în mediul online, arată un nou studiu Stanford. Fie că vorbim despre rețele de social media sau de aplicații de dating, se pare că oamenii se cunosc cel mai bine în spatele ecranelor. Care sunt explicațiile?
„Rețelele de socializare și aplicațiile de dating au revoluționat modul în care oamenii se conectează și își caută partenerii romantici, în zilele noastre. Desigur că există și avantaje în mediul online. De exemplu, poți întâlni oameni din întreaga lume, fără să fi limitat de condiția geografică și atunci, acest lucru poate crește șansele de a găsi o persoană compatibilă ție. Poți, astfel, să-ți limitezi timpul, acea eficiență în timp, pentru că nu trebuie să mai ieși la întâlniri, nici să te mai pregătești, nici acele costuri materiale”, a explicat Ana Maria Ambrosă, psiholog, pentru Aleph News.
„Poți afla mai multe despre o persoană înainte de a te întâlni cu ea, datorită postărilor sale și modului de a transmite mesajele, astfel cum se exprimă și în scris. Poți stabili o conexiune inițială într-un mediu online, chiar sigur, deseori, fără riscuri asociate cu întâlnirile tradiționale în persoană. Clar, există și câteva dezavantaje. Există riscul ca persoanele să mintă în postările online sau să folosească fotografii sau informații falsificate, să lipsească aspecte importante ale comunicării, precum exprimarea facială, limbajul non-verbal, care pot influența dezvoltarea relației. Și, desigur, relațiile online pot deveni dependente de comunicare prin intermediul tehnologiei și există și limite ale modului prin care putem perecepe și înțelege persoana cu care interacționăm”, a adăugat Ana Maria Ambrosă.
Ana Maria Ambrosă, psiholog: „Are un impact foarte mare și este important ca oamenii să fie conștienți că implicațiile sociale și emoționale ale utilizării social media și să-și stabilească limite sănătoase pentru a menține relații pozitive și mulțumitoare în mediul online. Așa că eu le recomand oamenilor să limiteze informațiile pe care le oferă, doar câteva, cele necesare pentru a iniția și a menține o conversație, să folosească o abordare proactivă în privința confidențialității, să fie precauți cu cine interacționează și să fie rezervați în ceea ce privește discuțiile intime sau personale, până când ai încredere în persoana cu care interacționezi și stabilești o conexiune fizică, față în față și de încredere”.
Citește și