După 10 ani de planificare, lansări, prezentări 3D, promisiuni şi tot atâtea opriri, de data aceasta se pare că miliardarul Clive Palmer este decis să construiscă o replică a transatlanticului care s-a scufundat în 1912. Pentru acest nou anunţ, a închiriat o cameră la Opera din Sydney.

Cu toate acestea, după ce a distribuit reporterilor un comunicat de presă în care a promis că Blue Star Line, compania sa, va construi „nava iubirii”, Palmer a recunoscut că îi lipseşte un mic detaliu: un şantier naval.

ULTIMELE ȘTIRI

Joe Biden e gata să semneze proiectul de lege care interzice TikTok în SUA

Doliu la Sofia. A murit Patriarhul Neofit al Bulgariei

Ion Cristoiu: Mehmet Cuceritorul – asemenea unui Stalin care decapitează echipa leninistă

Hodorovski: Putin este capabil să folosească bomba atomică pentru a câştiga

Vezi mai multe articole din categoria social

Au trecut aproape 10 ani de când Palmer a susţinut o conferinţă de presă asemănătoare la hotelul Ritz din Londra, pentru a-şi „lansa” visul: Titanic II.

De atunci, Palmer a fost deputat federal, a anulat şi apoi a relansat un partid politic şi a cheltuit milioane de dolari pentru diverse provocări legale, proiecte turistice şi campanii electorale costisitoare.

După această primă lansare, lucrările la Titanic II au fost suspendate în 2015, după ce o dispută de plată între una dintre companiile lui Palmer şi compania chineză Citic a privat-o de finanţare.

Palmer a reanunţat proiectul în 2018, cu o dată propusă de plecare în 2022, în Dubai. Palmer a dat vina apoi pentru întârzieri pe pandemia Covid, iar referindu-se la fonduri, a spus: „Am mai mulţi bani acum”.

Palmer, care va împlini 70 de ani la sfârşitul acestei luni, nu are nicio îndoială, de data aceasta: „O voi face. Este mult mai distractiv să faci Titanic decât să stai acasă şi să-ţi numere banii”. El a estimat că nava de 56.000 de tone ar costa între 500 de milioane şi un miliard de dolari.

Ideea de a crea o copie identică a Titanicului a divizat opinia publică. Între superstiţie şi amintiri proaste, sunt cei care au definit planul drept nebunie şi chiar de prost gust. La momentul primului proiect, ultimul supravieţuitor al Titanicului încă în viaţă la acea vreme, Millvina Dean, a spus că este împotriva proiectului.