Portofelele sunt adrese digitale pe blockchain-ul Bitcoin, în care utilizatorii pot stoca criptomonede. Date precum numărul de token-uri pe care le deţine un portofel sunt accesibile, deoarece reţeaua este publică şi nu este controlată de niciun intermediar centralizat.
Cu toate acestea, adresele sunt anonime, ceea ce face dificil de distins dacă sunt controlate de persoane sau entităţi.
Criptomoneda Bitcoin a crescut deja cu aproximativ 70% în acest an, pe fondul cererii în creştere pentru fondurile tranzacţionate la bursă din SUA, care au fost autorizate pentru prima dată să deţină token-uri în ianuarie.
Totuşi, ritmul de creare a milionarilor este mai mic decât în timpul ultimei perioade de creştere din 2021, când peste 4.000 de „portofele” atingeau zilnic pragul de un milion de dolari. Maximul pentru anul curent a fost de 1.691 de milionari noi la 1 martie.
ULTIMELE ȘTIRI
Adrian Sârbu: Democrația a deraiat. Găștile de partid promovează impostura și prăduiesc banii de la buget. Principiile de guvernanță sunt sfidate. Și interesul tău, ca votant și plătitor de taxe
Ciolacu: În 2023 au fost cele mai mari investiţii nete în economie de după Revoluţie, de 38,3 miliarde euro
Denunţătorul Boeing a fost găsit mort în SUA
Avertisment. Preţul bananelor va creşte, avertizează experţii
Vezi mai multe articole din categoria economic
Ritmul mai lent s-ar putea datora câtorva lucruri. Capitalul proaspăt nu a sosit încă în forţă; aşa-numitele „balene” mari ( n.r persoane/ entităţi cu deţineri mari ce pot influenţa piaţa) îşi iau profituri în timp ce Bitcoin atinge noi maxime; balenele îşi stochează deţinerile la custozi, mai degrabă decât în portofele personale, a declarat Kaiko într-un raport de luni.
„În 2021, a avut loc un aflux uriaş de capital, deoarece tot felul de investitori au căutat să beneficieze de hype-ul cripto. De data aceasta, „balenele” ar putea avea o abordare mai precaută, aşteptând să vadă dacă câştigurile rezistă înainte de a investi””, se arată în raport.