Declaraţia a fost făcută vineri, în cadrul unei conferinţe de comemorare a 25 de ani de la aderarea Poloniei la alianţa NATO, iar oficialul polonez nu a dezvăluit despre ce ţări este vorba, menţionează Kyiv Post.

,,Aş dori să le mulţumesc ambasadorilor acelor ţări care şi-au asumat acest risc. Aceste ţări ştiu cine sunt, dar nu le pot dezvălui. Spre deosebire de alţi politicieni, nu voi enumera aceste ţări”, a spus el.

ULTIMELE ȘTIRI

Adrian Sârbu: Un guvern eficient reprezintă voința și mandatul celor 18 milioane de votanți/ Trebuie să vedem încotro se îndreaptă lumea, România să devină o țară avansată în apărare, învățare și economia verde

Tîlvăr: Aderarea Suediei demonstrează că uşa NATO rămâne deschisă şi împreună suntem mai puternici

Ministrul polonez de externe: Trupele NATO sunt ,,deja prezente” în Ucraina

Procesul Roşia Montană: Prăbuşire totală a acţiunilor Gabriel Resources pe Bursa de la Toronto

Vezi mai multe articole din categoria externe

Nu este clar în ce calitate sunt folosiţi soldaţii.

Recent, o convorbire între oficiali militari germani despre trimiterea de rachete Taurus în Ucraina a fost obiectul unor scurgeri de informaţii în presa rusească, după ce unul dintre militari s-a conectat la o reţea de internet nesigură.

La sfârşitul lunii februarie, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că nu este exclusă posibilitatea ca trupe NATO să fie trimise în Ucraina, generând controverse în rândul oficialilor alianţei.

Rusia a avertizat asupra inevitabilităţii unui conflict direct între ea şi NATO în cazul în care ar fi trimise trupe străine în Ucraina, notează Sky News.