O familie formată din cinci persoane, din care trei copii şi doi adulţi, a fost internată la spital după ce au consumat carne de porc din propria gospodărie, informează, vineri, DSVSA Satu Mare.

„În această săptămână, o familie formată din 5 membri, 2 adulţi şi 3 copii, din localitatea Gherţa Mică s-a îmbolnăvit de trichineloză, necesitând instituirea tratamentului medicamentos de specialitate, datorită faptului că au ignorat să solicite un examen de specialitate a cărnii obţinute în urma sacrificării unei suine crescute în gospodăria proprie, unui medic veterinar abilitat. În urma anchetei efectuate de inspectori din cadrul D.S.V.S.A. şi D.S.P. Satu Mare şi a recoltării de probe de carne din carnea rămasă în congelator, s-a confirmat diagnosticul de Trichineloză”, precizează sursa citată.

Carnea a fost ridicată de autorităţi şi incinerată.

„Toată carnea depistată a fost supusă măsurilor de sechestru/reţinere oficială şi incinerată într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. Proprietarului animalului nu i sa acordat nicio despăgubire, datorită faptului că suina nu era identificată prin crotaliere şi nu era înscrisă în Baza Naţională de Date”, a mai precizat DSVSA.