Banii din sprijinul financiar C.E. merg spre firmele din România în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.
Sprijinul financiar pentru companii vine sub formă de granturi și garanții pentru credite.
Aproximativ 11.500 de firme din România vor beneficia de IMM Plus şi de componentele sale.
Comisia Europeană dă undă verde reintroducerii planului de asistență financiară de 2,5 miliarde de euro. Tiberiu Stoian, antreprenor, spune că banii sunt un balon de oxigen pentru multe firme care respiră greu în această perioadă. Dar și un turbo pentru cei care își doresc să tureze motoarele la maximum.
„Din păcate sunt multe companii care se confruntă cu probleme din ce în ce mai diverse în perioada asta. Pe de o parte sunt majorări ale costurilor de materii prime. Și în același timp se confruntă cu scăderi ale puterii de cumpărare și ale volumelor. Din acest motiv o susținere financiară din partea statului prin intermediul Comisiei Europene este extrem de bine venită. E practic un ajutor care pe unele companii s-ar putea să le salveze de la închiderea sau restrângerea puternică a activității. În același timp, este un balon de oxigen pentru unii. Dar poate fi un boost, o energie suplimentară pentru cei care sunt într-o etapă de creștere”, arată Tiberiu Stoian.
Banii vor sprijini firmele din România în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Acest suport financiar vine sub formă de granturi și garanții pentru credite, pentru companii. Mai exact îți spune Cristina Chiriac, antreprenor și președinta Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin: „Atunci când vine vorba de bani antreprenorii nu prea refuză. Cei din mediul de afaceri știu foarte bine să descopere oportunitățile. Să ne aducem aminte că perioada 2020-2022 a fost una extrem de provocatoare din punct de vedere economic. Multe dintre companiile românești au intrat în dificultate financiară. Știți foarte bine că s-au acordat ajutoare financiare pentru zona de textile, pentru agricultură, pentru HORECA și așa mai departe. Deci, da, ajutorul acesta financiar, pe o schemă de garantare pe care Comisia Europeană a aprobat-o deja pentru România, 2,5 miliarde de Euro, este extrem de bine venit”.