Cercetarea a fost publicată în revista Nature şi se bazează pe studiile privind asocierea dintre cuvântul scris şi reducerea furiei, precum şi pe cercetările care arată cum interacţiunile cu obiectele fizice pot controla starea de spirit a unei persoane.

La studiu au participat 50 de studenţi, care au fost rugaţi să scrie opinii scurte despre o problemă socială importantă, cum ar fi dacă fumatul în public ar trebui să fie interzis. Apoi, evaluatorii au acordat intenţionat punctaje scăzute lucrărilor în ceea ce priveşte inteligenţa, interesul, amabilitatea, logica şi raţionalitatea. Pentru o măsură bună, evaluatorii au adăugat şi comentarii jignitoare. Ulterior, studenţii au fost rugaţi să scrie pe bucăţi de hârtie gândurile furioase pe care le-au avut după ce au primit feedback-ul negativ din partea evaluatorilor.

ULTIMELE ȘTIRI

Armata israeliană a folosit C-Dome pentru prima dată. Cum funcționează noul sistem de apărare aeriană

Guvern: Vor plăti cotizaţie pentru concediile medicale toţi cei care suferă de „boli obişnuite” / Ce afecţiuni vor fi exceptate de la plata cotizaţiei

ISW: Rusia încearcă să destabilizeze Republica Moldova. Ce planuri are

Fizicianul Peter Higgs, cel care a descoperit „particula lui Dumnezeu”, a murit

Vezi mai multe articole din categoria life-inedit

După acest experiment, unii studenţi au fost solicitaţi să arunce sau să distrugă hârtia pe care şi-au scris gândurile, în timp ce alţii au trebuit să păstreze bucata de hârtie. Cei care au aruncat hârtia au scăpat de furie, iar ceilalţi, care au păstrat-o, au înregistrat doar o mică scădere a gradului de furie.

,,Ne aşteptam ca metoda noastră să suprime furia într-o anumită măsură”, a declarat Nobuyuki Kawai, cercetător principal al studiului de la Universitatea Nagoya, potrivit The Guardian. ,,Cu toate acestea, am fost uimiţi de faptul că furia a fost eliminată aproape în întregime”, a completat expertul.

Cercetătorii au concluzionat că ,,semnificaţia eliminării joacă un rol critic” în reducerea furiei.