Uciderea brutală a unui copil de doi ani, Danka Ilic, a generat unde de șoc în toată Serbia, determinându-l pe președintele Aleksandar Vucic să pledeze pentru reintroducerea pedepsei cu moartea pentru cele mai odioase crime.

Ca răspuns la tragedia care a cuprins națiunea, Vucic și-a exprimat indignarea, afirmând că dacă vreo infracțiune justifică pedeapsa cu moartea, atunci uciderea Dankăi este aceasta, scrie Novinite. Declarațiile președintelui vin în urma protestelor publice și a cererilor de dreptate după moartea tragică a fetiței Danka.

Vorbind într-un interviu acordat postului pro-guvernamental Informer TV, Vucic și-a reiterat poziția cu privire la pedeapsa cu moartea, invocând cazuri anterioare în care a pledat pentru reintroducerea acesteia, în special după cele două atacuri armate de anul trecut, care s-au soldat cu moartea a 18 persoane.

Vucic și-a afirmat intenția de a propune în mod oficial reintroducerea pedepsei cu moartea, declarând: „O voi trimite guvernului Serbiei, pentru ca atunci când vor forma guvernul, să se gândească dacă vor face o propunere în parlament pentru schimbări și completări la Codul penal sau nu”.

Propunerea de reintroducere a pedepsei cu moartea vine pe fondul eforturilor în curs de a aborda uciderea șocantă a lui Danka Ilic, a cărei dispariție pe 26 martie a declanșat o căutare la nivel internațional. Doi suspecți au fost arestați în legătură cu acest caz, făcând lumină asupra circumstanțelor dureroase în care a avut loc moartea copilei de 2 ani.

Într-o întorsătură tragică a evenimentelor, poliția sârbă a confirmat moartea unuia dintre presupușii complici ai ucigașilor Dankăi, în timp ce se afla în arest.

Autoritățile au precizat că individul a murit din cauze naturale după ce s-a îmbolnăvit, în ciuda eforturilor polițiștilor și personalului medical de a-l resuscita.

Individul decedat, identificat ca fratele unuia dintre suspecții de uciderea Dankăi, fusese reținut împreună cu tatăl său, fiind bănuit că a ajutat la eliminarea cadavrului copilului. Căutarea rămășițelor Dankăi continuă, autoritățile dezvăluind că aceasta a murit după ce a fost lovită de un vehicul și corpul ei a fost aruncat ulterior într-o groapă de gunoi.