Secretarul Trezoreriei de stat a SUA, Janet Yellen, a declarat, în cadrul unui interviu pentru CNBC, că Washingtonul va putea lua măsuri restrictive împotriva Chinei dacă aceasta va susţine efortul de război al Rusiei în invazia din Ucraina. ,,Tot ceea ce implică sprijinirea armatei ruse în războiul lor brutal împotriva Ucrainei este inacceptabil pentru noi şi avem capacitatea de a sancţiona acest lucru”, a afirmat Yellen.

Potrivit CNBC, Yellen a declarat că Departamentul Trezoreriei nu a impus asemenea sancţiuni până în prezent, întrucât relaţia comercială dintre China şi Rusia este considerată de SUA ca fiind neproblematică în mare parte. Totuşi, secretarul Trezoreriei americane a subliniat faptul că furnizarea de ajutor militar pentru Moscova, din partea Beijingului, ar putea să conducă la o serie de sancţiuni din partea Trezoreriei.

ULTIMELE ȘTIRI

Jurassic Park devine realitate. A.I. ar putea să readucă la viață mamutul, diavolul Tasmanian și pasărea Dodo

Salvamontiştii folosesc detectoare cu inteligenţă artificială pentru a recupera trupul unui înecat

Franţa va amenda cu 5 euro persoanele care lipsesc de la programările la medic

JP Morgan: Riscurile economice „ar putea eclipsa orice de la al Doilea Război Mondial încoace”

Vezi mai multe articole din categoria externe

Declaraţiile au avut loc în contextul în care Washingtonul încearcă să stabilizeze relaţia diplomatică tensionată dintre cele două superputeri rămase în lume.

Biden s-a întâlnit cu omologul chinez Xi Jinping în California în noiembrie anul trecut, într-un efort de a reclădi relaţiile şi de a restabili comunicarea la nivel înalt între cele două guverne. Săptămâna trecută, cei doi preşedinţi au avut o convorbire telefonică, în cadrul căreia Joe Biden şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la ajutorul Chinei acordat Rusiei în reconstruirea industriei militare a Moscovei.