Trupele ruse au lansat noi atacuri în estul Ucrainei joi, cu lupte grele raportate în apropierea oraşelor aproape distruse Avdiivka şi Bahmut, care au venit după o nouă rundă de atacuri cu rachete şi drone peste noapte.

În raportul său zilnic despre situaţia de pe front, Statul Major al Ucrainei a enumerat 11 avansări ale forţelor ruse înspre patru localităţi, informează dpa, citată de Agerpres.

De-a lungul întregii linii a frontului, de la sud până în partea de est a Ucraina, au izbucnit 48 de bătălii, conform raportului, care a menţionat şi atacuri aeriene şi de artilerie ruseşti în apropiere oraşul Harkov.

Informaţiile nu au putut fi verificate în mod independent.

Harkov a fost vizat în atacuri cu rachete şi drone de luptă în noaptea de miercuri spre joi, primarul oraşului raportând două explozii, inclusiv una care a lovit şi a distrus un restaurant, fără a se înregistra însă răniţi.

Cel mai recent atac asupra celui de-al doilea oraş ca mărime al Ucrainei a survenit după ce o persoană a fost ucisă şi 19 răniţi într-un atac de miercuri.

Mai mult, forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea oraşului Dnipro din centrul Ucrainei, cel puţin o persoană fiind rănită, informează dpa, citându-l pe guvernatorul regional.

„Inamicul a atacat situri de infrastructură critică din regiune”, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lîsak.”Scopul principal al inamicului este poporul nostru şi obiective vitale ale populaţiei”.

Lîsak nu a clarificat despre ce tip de atac este vorba, dar comentatori de pe Telegram au indicat că au fost folosite rachete şi au fost raportate explozii în zonă.

Reuters, citată nu a putut verifica în mod independent informaţiile din zonă.

Un blogger din afara oraşului Kamianske, un oraş-port de peste 200.000 de locuitori cu o centrală hidroelectrică aflată în amonte de râul Nipru, a raportat un crater de patru metri adâncime şi zece metri lăţime în district.