În urma unei inspecții pe Autostrada 44 din Germania, un autocar din România a fost oprit de poliție din cauza unor defecțiuni tehnice.

Miercuri, 27 martie, pe Autostrada 44 din districtul Kassel, un autocar românesc transportând 20 de pasageri a fost supus unui control de rutină, după ce a fost prins circulând cu 100 km/h, peste limita legală de 80 km/h, scrie Rotalianul, care citează presseportal.de.

În timpul inspecției, s-au descoperit mai multe defecțiuni semnificative, inclusiv un disc de frână fisurat, o crăpătură pe parbrizul din fața șoferului și un sistem de suspensie pneumatică defectuos. De asemenea, s-au observat fisuri la sudurile axelor remorcii.

Din motive de siguranță, autoritățile au decis să oprească autocarul și să îi îndrume pe pasageri către microbuze pentru a-și continua călătoria. Autocarul a fost trimis către un atelier pentru reparații, iar o clemă de roată a fost aplicată pentru a preveni orice încercare de a continua călătoria fără remedierea defecțiunilor.

În plus, s-a descoperit că șoferii nu au gestionat corect dispozitivul de control al timpilor de conducere și odihnă, ridicând suspiciuni cu privire la înregistrarea inexactă a acestora.

Conducătorii auto, ambii în vârstă de 32 și 33 de ani, au fost supuși unor proceduri legale și li s-au impus garanții în valoare totală de 1.190 de euro pentru asigurarea respectării legilor și procedurilor.